Poštovani čitaoče,

Dozvolite da Vam se predstavim. Ja sam 100% Aronija Sok, organski proizvod dobijen ceđenjem brižljivo uzgojenih plodova koje je dala moja majka Aronija. To što sam organski aronija sok znači da plodovi od kojih sam nastao nisu tretirani štetnim pesticidima i da je zemlja na kojoj su odgajani čista kao u stara dobra vremena. Moja majka Aronija je biljka malo poznata u Srbiji, ali je zato broj jedan na listi zdravog bobičastog voća. Aronija plodovi odišu mnoštvom makro i mikro elemenata kao što su gvožđe, kalcijum, bakar, jod, bor, molibden, mangan, kalijum i kobalt, te vitaminima C, P, PP, B6, B2, E i provitaminom A i predstavljaju pravu riznicu zdravlja. U odnosu na sve poznate voćne vrste, aronija poseduje daleko veću koncentraciju polifenola poznatih po izuzetno jakom antioksidativnom dejstvu. Sadržaj antioksidanata, izražen u ORAC jedinicama (merna jedinica za količinu antioksidanata u jedinjenju), iznosi 16100 ORAC jedinica na 100 g ploda što je mnogo više nego kod borovnice, kupine, maline ili crne ribizle. Dnevne potrebe čoveka iznose od 3000 do 5000 ORAC jedinica, pa Vi sami procenite koliko sam ja, Vaš Aronija Sok, blagodetan za Vas. U bobicama mama Aronije sadržan je još jedan od bitnih antioksidanata (antocijanin) koji pripada grupi flavonoida. Antocijani su biljni pigmenti koji se na svetlu reflektuju od tamno crvene do plavičaste boje i vrlo često ukrašavaju jesenje plodove i lišće vatrenim bojama. Uloga tih pigmenata je antioksidacijska zaštita od štetnog UV zračenja. Antocijanin je jak antioksidant koji izrazito utiče na sprečavanje razvoja srčanih oboljenja, kancera i drugih oboljenja uzrokovanih svakodnevnim stresom i nekvalitetnom ishranom.

Kakva je aronija biljka?

Sadržaj antocijana u voću (mg/100 g)

Družeći se sa mnom u preporučenim dnevnim količinama od 30 do 50 ml pomoćićete svom organizmu u sprečavanju i ublažavanju mnogih bolesti kao što su: bolesti jetre i žuči, upale želuca, alergija, kožnih bolesti, regulisanja krvnog pritiska, malokrvnosti, probavnih tegoba, migrena, povišenog šećera, te pri ublažavanju stresa i sindroma hroničnog umora. Ja takođe posedujem i imunostimulativna svojstva koja sprečavaju razvoj ćelija kancera. Sadržim i prirodni šećer sorbitol koji za svoju razgradnju u telu ne zahteva insulin, pa sam dobar za prevenciju dijabetesa i uspešno pomažem u regulisanju šećera u krvi bez štetnih efekata po dijabetičare. Takođe, višestruko je potvrđen moj pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem, smanjenje naslaga u krvnim sudovima i povećanje elastičnosti krvnih sudova.

Moja redovna konzumacija pružiće Vama i Vašoj porodici uravnoteženo snabdevanje vitaminima, mineralima, voćnim kiselinama i pomoćiće vam u sprečavanju mnogih oboljenja savremenog doba.

Drago mi je da smo se upoznali! Da se dugo i zdravo družimo…

Zauvek Vaš omiljeni…

Aronija Sok Stronganic